Lappeenrannan Asuntopalvelu luopuu vakuusmaksusta, lue lisää

03.03.2024 | Asukastarina

Turvallinen koti vaikka loppuelämäksi

Joutseno tarjoaa asukkailleen puhtaan luonnon rantamaisemineen sekä rauhallisen, viihtyisän ja yhteisöllisen asuinpaikan kaikenikäisille. Kaikki tarvittavat peruspalvelut löytyvät läheltä. Joutsenon Lampikankaalta oman kodin Lappeenrannan Asuntopalvelun kautta ovat löytäneet pariskunta Sirpa Kekki-Luukkonen ja Juhani Luukkonen.

Joutsenossa jo vuosia asunut pariskunta halusi löytää uuden, mahdollisesti loppuelämän kodin, kun he olivat päättäneet luopua omakotitalostaan. Tavoitteena oli löytää vuokra-asuntoa ja sitä lähdettiin ensisijaisesti etsimään Lappeenrannan Asuntopalvelun avulla.

Olimme kuulleet niin paljon hyviä kokemuksia Lappeenrannan Asuntopalvelun kohteista sekä asiakaspalvelusta, ettemme oikeastaan muita vaihtoehtoja miettineetkään, kertoo Sirpa Kekki-Luukkonen.

Toiveena oli löytää parvekkeellinen kerrostalo tai rivitaloasunto. Pariskunnalle tarjottiin ensin pienempää kerrostaloasuntoa keskustasta, mutta sattumien ja hieman oman aktiivisuudenkin kautta he päätyivät nykyiseen rivitalokaksioonsa.

Perheystävämme asui yksinään tässä samassa talossa olevassa kolmiossa. Hän oli miettinyt pienempää asuntoa ja vinkkasin hänelle sitä meille tarjottua asuntoa. Lopulta hän päätyi muuttamaan siihen asuntoon ja hänen kolmionsa vapautui. Tässä meidän nykyisessä asunnossamme asunut lapsiperhe muutti vapaaseen kolmioon, ja tämä kaksio vapautui meille.

Pariskunta koki asunnon hakuprosessin kokonaisuudessaan erittäin helpoksi. Heidän saamansa asiakaspalvelu on ollut joustavaa ja ystävällistä. Omaan uuteen kotiin Lampikankaan rivitalokaksioon he muuttivat helmikuussa 2020. Muuton yhteydessä Lappeenrannan Asuntopalvelu toteutti asuntoon lattiaremontin. Nyt asunnossa on kauttaaltaan uudet laminaattilattiat.

Meillä on täällä kivat naapurit sekä toimiva isännöinti ja kiinteistöhuolto. Lumityöt tehdään hyvin ja apua saa tarvittaessa nopeasti. Kerrankin jäi avaimet sisälle, niin alle puolessa tunnissa oltiin taas kotona lämpimässä, kiittelee Kekki-Luukkonen.

Sirpa Kekki-Luukkonen ja Juhani Luukkonen

Asunnon sopivuus liikuntarajoitteiselle henkilölle on joutunut testiin, kun Kekki-Luukkonen joutui liikkumaan hetkellisesti pyörätuolin ja rollaattorin avuilla. Asunto läpäisi testin kirkkaasti. Tässäkin tilanteessa Lappeenrannan Asuntopalvelulta tarjottiin apua mahdollisesti tarvittaviin muutostöihin kuten ramppien rakentamiseen.

Nyt liikkuminen sujuu hienosti ilman apuvälineitä, mutta on hyvä tietää asunnon soveltuvan tarvittaessa liikuntarajoitteisellekin asukkaalle. Tämä voisi siis hyvinkin olla meidän loppuelämämme koti, Kekki-Luukkonen pohtii.

Luonnon keskellä ja peruspalveluiden äärellä

Joutsenosta löytyy kaikki tarvittavat peruspalvelut kuten terveydenhuolto, koulut, päiväkodit sekä kirjasto. Lampikankaalta matkaa palveluiden äärelle ja kauppaan Joutsenon keskustaan on noin 5 km. Keskustasta pääsee julkisilla liikkumaan helposti niin maanteitä kuin rautateitä pitkin.

Meillä on käytössä oma auto, mutta pyörälläkin olisi helppo kulkea ja täällä onkin hyvä pyörätiet. Metsään ja luontopoluille pääsee helposti. Talvella löytyy hiihtoladut, lapsille on leikkipaikkoja ja löytyy urheilukenttä. Lapsiperheille aivan mahtava paikka, kun ollaan vielä tällainen maalaisyhteisö. Pidetään toisistamme huolta ja kaikille sanotaan päivää, Kekki-Luukkonen kertoo.

Pariskunta on viihtynyt loistavasti Lampikankaan luonnonkauniilla alueella. Omalla takapihalla voi hyvällä säällä nauttia iltapäiväkahvit ja Sirpan harrastuksiin kuuluu myös kukkien hoito.

Meille tärkeintä on asunnon pysyvyys ja turvallisuus. Kun hoidamme oman osuutemme asukkaana, tiedämme ettei meidän tarvitse pelätä vuokrasopimuksen yhtäkkistä päättymistä.

Pariskunta kiittelee Lappeenrannan Asuntopalvelun asukaspalveluita ja asukkaille tarjottavaa virkistystoimintaa. Ehkäpä tulevaisuudessa pariskunta saa naapuritkin innostumaan yhteisestä asukastoiminnasta, jota Lappeenrannan Asuntopalvelu tukee rahallisesti.

Me on viihdytty erittäin hyvin ja olemme kiitollisia tästä asunnosta. Rauhallinen ja siisti asunto, jossa oma sauna. Kivat naapurit ja ihana rivitaloyhteisö. Lumityöt tehdään valmiiksi ja jätehuolto toimii. Oma autopaikka pistokkeella ja vieraillekin parkkipaikat. Omakotiasumisen jälkeen meille sopiva asumismuoto, Kekki-Luukkonen summaa lopuksi.

Lappeenrannan Asuntopalvelulta löytyy kerros- ja rivitalokohteita Joutsenon keskustassa, Lampikankaalla, Pulp-Ahvenlammella ja Korvenkylän Rauhassa. Kaikki asuinalueet tarjoavat rauhallisen, viihtyisän ja yhteisöllisen asuinpaikan kaikenikäisille.