Lappeenrannan asuntopalvelu luopuu vakuusmaksusta, lue lisää

Lappeenranta länsi

Kourula, Kuusimäki, Sammonlahti, Skinnarila ja Uus-Lavola tunnetaan läntisen alueen kaupunginosina.

Kansainvälinen ilmapiiri lähellä korkeakoulukampusta

Läntinen alue on vehreä ja vilkas keskittymä, jossa sinulle on tarjolla helppoa ja vaivatonta kerrostaloasumista sekä muutama rivitalokohde.

Läntinen asuinalue on opiskelijoiden ja nuorten aikuisten suosiossa, sillä Skinnarilassa sijaitsee Suomen kansainvälisin korkeakoulukampus. Sen muodostavat Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT ja LAB-ammattikorkeakoulu.

Alueella sijaitsee Technopolis Skinnarila, jonka teknologiayritykset ovat alueen suuria työllistäjiä, ja jotka tuottavat ideavirtaa ja osaamista elinkeinoelämän tarpeisiin.

Luonto ja palvelut lähellä

Saimaan ranta myötäilee koko läntistä aluetta ja luonnossa liikkujalle tarjoutuukin upea läntinen Rantaraitti aina Skinnarilan Tervahaudanpuistosta keskustassa sijaitsevaan Myllysaaren uimarantaan asti. Kilometrejä tälle reitille kertyy suuntaansa noin kymmenen. Valaistu Rantaraitti on esteetön Sammonlahdesta Myllysaareen asti, ja se onkin sopiva kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille.

Perheetkin viihtyvät läntisellä alueella, jossa palvelut kuten koulu, päiväkoti ja kirjasto löytyvät Sammonlahden ytimestä. Matkaa kaupungin keskustaan on enimmillään viitisen kilometriä. Matkan taitat sujuvasti joukkoliikenteellä tai Saimaan rantoja pitkin kävellen tai pyöräillen ja kaunista luontoa ihastellen.