Vikailmoitus

Vikailmoitus ohjeet

Suurin osa asunnoista lämmitetään vesikeskuslämmityksellä. Asunnoissa on termostaattisilla venttiileillä varustetut lämpöpatterit. Termostaatti säätelee huoneen lämpötilaa pitäen sen tasaisena. Patterin pinnan lämpötila vaihtelee säädöistä johtuen. Jos patteri tuntuu kädellä viileältä, se ei tarkoita, että patteri ei toimi. Jos huoneen lämpötila ei tunnu sopivalta, termostaatin nuppia voi kääntää haluamaansa suuntaan. Termostaatteja ei saa irrottaa. Sopiva huonelämpötila on 20–21 astetta, korkeampi lämpötila kuivattaa huoneilmaa. Makuuhuoneessa sopiva lämpötila unen kannalta on alhaisempi, noin 19 astetta. Patteritermostaatteja ei saa peittää verhoilla eikä vaatteilla. Asettele huonekalut niin, että patterille jää tilaa ja lämpö pääsee kiertämään. Jos näistä vinkeistä ei ollut apua voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Kerrostaloasunnoissa on yleensä keskitetty ilmanvaihto, jonka tehostus toimii aikaohjelman mukaisesti yleensä muutaman tunnin jaksoissa. Rivitaloasunnoissa on huoneistokohtainen tai keskitetty ilmanvaihto. Asukkaan tulisi muistaa huolehtia seuraavista asioista: -Liesituulettimen rasvansuodattimen puhdistus kuukauden välein. -Poistoventtiilin puhdistus ulkopuolelta kolmen kuukauden välein. Korvausilmaventtiilien puhdistus keväällä ja syksyllä. Katso tarkempi ohjeistus ilmanvaihdon toiminnasta ja puhdistuksista asukasoppaasta. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Mikäli vettä vuotaa asuntoon, tee vikailmoitus mahdollisimman pian myös puhelimitse kiinteistöhuoltoon, kirjaa ilmoituksen kuvaukseen kenen kanssa olet asiasta keskustellut puhelimessa. Pesualtaiden tulpat kuuluvat asukkaan hankittavaksi. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Puhdista pesualtaan roskasihti ja lattiakaivo säännöllisesti, asukasoppaasta löydät tarkempia ohjeita. Jos viemäristä nousee vesi, tee vikailmoitus mahdollisimman pian puhelimitse kiinteistöhuoltoon. Kirjaa ilmoituksen kuvaukseen kenen kanssa olet asiasta keskustellut puhelimessa. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Mikäli huomaat vesivuodon, tee vikailmoitus mahdollisimman pian myös puhelimitse kiinteistöhuoltoon, kirjaa ilmoituksen kuvaukseen kenen kanssa olet asiasta keskustellut puhelimessa. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Asukas vastaa asunnon lamppujen ja sulakkeiden vaihdosta; sekä kiinteiden valaisimien että esimerkiksi uunin lampun vaihdosta. Jos asunnon kiinteät valaisimet on varustettu kiinteällä LED-yksiköllä kuuluu korjaus vuokranantajalle. Jos asuntosi palovaroittimet on kytketty sähköverkkoon niin kunnossapitovastuu on vuokranantajalla. Ilmoita näiden palovaroittimien huoltotarpeesta vuokranantajalle. Asukkaan vastuulle kuuluu palovaroittimen toiminnan säännöllinen testaaminen. Huoneistosaunan kiuaskivien uusiminen on asukkaan vastuulla. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Merkitse tyyppikilvestä merkki, malli ja lieden leveys kuvaukseen, tämä helpottaa ja nopeuttaa korjausta. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Merkitse tyyppikilvestä merkki, malli kuvaukseen, tämä helpottaa ja nopeuttaa korjausta. Puhdista jääkaapin tausta säännöllisesti, jotta sinne ei kerry pölyä. Sulata jääkaappi säännöllisesti ja tarkasta samalla, että vesikourun poistoaukko on puhdas ja auki jotta sulamisvedet eivät valu lattialle. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Jos astianpesukone kuuluu huoneiston varustukseen niin voit jättää vuokranantajalle vikailmoituksen. Tarkista onko vesihana auki? Tuleeko koneelle sähköä? Kirjaa kuvaukseen koneen merkki ja malli ja mahdollinen vikakoodi koneen näytöltä. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Tee ilmoitus mahdollisimman pian, jos huomaat että seinäpinnan saumat alkavat rakoilla, lattiapäällysteen saumat ja nurkat aukeavat, laatoitetun kylpyhuoneen laattasaumat halkeilevat. Asunnoissa ei saa tehdä muutos- tai korjaustöitä ilman lupaa. Tällaisia ovat esim. maalaus, tapetointi, kiinteiden kalusteiden vaihdot tai uusien kalusteiden asentaminen. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Voit jättää viestiä lisäsiivous tarpeista tai yleistä palautetta siivouksesta koskien asuintalojen yleisiä tiloja. Kirjoita viestisi kuvauskenttään.
Tarkista onko vesihana auki? Tuleeko koneelle sähköä?  Kirjaa kuvaukseen koneen merkki ja malli ja mahdollinen vikakoodi koneen näytöltä. Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Mikäli hissiin tulee vika, ota puhelimitse yhteyttä suoraan hissiyhtiöön. Yhteystiedot löytyvät hissin seinästä. Et voi jättää tästä aiheesta täältä käsin vikailmoitusta.
Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Huomaa että jos ilmoituksesi liittyy elektronisen avaimen huoltoon niin älä jätä ilmoitusta tätä kautta vaan toimita avaimesi lukkoliike Certegon asiakaspalveluun huollettavaksi. Voit kuvailla lukitusongelmasi kuvauskenttään.
Pihojen siivous, lumityöt, pihatyöt, pihavarusteet, pintarakenteet (Vuokrasopimuksessasi on määritetty mahdolliset asukkaan omalle hoitovastuulle kuuluvat omat aidatut pihapatiot ja alueet). Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.
Voit kuvailla ongelmasi kuvauskenttään.