Lappeenrannan Asuntopalvelu luopuu vakuusmaksusta, lue lisää

19.12.2023 | Tiedote

Asukastoiminnan muutokset 1.1.2024

Yhteishallintolaki uudistuu 1.1.2024 ja sen myötä myös Lappeenrannan Asuntopalvelu kehittää asukastoimintaansa.

Ensi vuodesta alkaen järjestämme alueelliset asukaskokoukset ja kutsumme näihin koolle kyseisen alueen kaikki asukkaat. Aluejaot ovat pohjoinen, itä, etelä, länsi, keskusta + Nuijamaa + Vainikkala + Ylämaa, Linnoitus ja Joutseno. Lisäksi kaikki asukkaat kutsutaan koolle kerran vuodessa, marraskuussa järjestettävään asukaskokoukseen, jossa käsittelemme yhtiön ajankohtaisia asioita ja kerromme talousarvioesityksistä. Kutsut kokouksiin toimitetaan asukkaille aina vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.


Muutoksia asukastoiminnan määrärahaan

Jatkossa Lappeenrannan Asuntopalvelu myöntää vuosittain talokohtaisen asukastoimintarahan sellaisille taloille, joilla on aktiivinen asukastoimikunta. Aktiiviseksi asukastoiminnaksi luokitellaan ne asukastoimikunnat ja talojen yhteyshenkilöt, jotka järjestävät vuosittain vähintään yhden asukaskokouksen sekä vähintään 1-2 asukastapahtumaa.

Asukastoimintarahan saaminen edellyttää myös asukastoimikunnilta ja talojen yhteyshenkilöiltä vuosittaista raportointia kokouksien ja tapahtumien järjestämisestä.

Asukastoimintaraha on 300 € / vuosi taloille, joilla on asukastoimikunta, ja 100 € / vuosi, joilla on nimetty talon yhteyshenkilö. Asukastoimintaraha ladataan S-Business-kortille vuosittain tammikuussa.


Kesäkukat

Myös kesäkukkien hankintaan on jatkossa määritelty ostoraja. Kesäkukkaraha on maksimissaan 150 € / talo, joka sisältää kukat, mullat ja lannoitteet. Tarvittavat kukkaruukkujen hankinnat hoidetaan talon isännöitsijän toimesta.

Lisätietoja vuosiraportoinnista, asukastoimintarahasta, S-Business-kortista sekä muusta asukastoiminnasta löydät ohessa olevasta Asukastoiminnan oppaasta.

Viihtyisää ja aktiivista asukastoiminnan vuotta 2024 teille kaikille!

Lisätiedot:
Sonja Lakka
markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija
020 4963 238
sonja.lakka@aspakoti.fi