14.10.2024 | Tiedote

Uusi toiminnallisuus helpottamaan asuntohakemuksen liitteiden toimittamista

Lappeenrannan Asuntopalvelu on ottanut käyttöön uuden toiminnallisuuden, jonka avulla asunnonhakija voi toimittaa asuntohakemukseen tarvittavat liitteet helposti ja tietoturvallisesti uuden Liitepalvelun avulla. Liitepalvelu noutaa ja toimittaa liitteet suoraan Asuntopalvelulle vahvaa tunnistautumista käyttäen ja Suomi.fi-palvelua hyödyntäen. Liitepalvelu huolehtii automaattisesti tulorekisteriotteesta, esitäytetystä veroilmoituksesta, väestörekisteritiedoista sekä mahdollisista opiskeluoikeuksista. Uusi toiminnallisuus nopeuttaa asunnonhakuprosessia ja varmistaa liitteiden tietoturvallisen käsittelyn.

Näin palvelu toimii:

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi asuntohakemuksessa.
  • Asuntohakemuksen lähettämisen jälkeen saat automaattisesti sähköpostiisi linkin Liitepalveluun. Mikäli sähköpostia ei tule, tarkistathan sähköpostin roskapostikansion.
  • Saamasi linkin avulla pääset tekemään vahvan tunnistautumisen ja antamaan suostumuksen, että palvelu voi toimittaa kaikki tarvittavat liitteet suoraan Lappeenrannan Asuntopalvelulle.

Mikäli et kuitenkaan halua käyttää Liitepalvelua, voit lisätä liitteet asuntohakemukselle myös perinteiseen tapaan manuaalisesti. Hyväksyttyjä tiedostomuotoja ovat PDF, PNG ja JPG, ja liitteiden suurin sallittu koko on 2048 kB.