28.08.2024 | Uutinen

Suonionkatu 24-28 talon peruskorjausurakka valmistuu kevättalvella 2025

Lappeenrannan Asuntopalvelun käynnissä oleva mittava peruskorjausurakka kohteessa Suonionkatu 24-28:ssa on täydessä vauhdissa. Vuonna 1986 valmistuneen kahden kerrostalon kokonaisuus Lappeenrannan keskustan alueella kokee täydellisen muodonmuutoksen, kun lähes kaikki runkoa lukuun ottamatta uusitaan. Urakka tulee päätökseen kevättalvella 2025.

Peruskorjauksessa talojen pohjaratkaisut pysyvät ennallaan, mutta lähes kaikki muu uusitaan: Ikkunat, ovet, parvekkeet, kiintokalusteet, kodinkoneet sekä seinä-, katto- ja lattiapinnat. Asuintiloihin asennetaan vinyylilankkulattiat ja kylpyhuoneiden seiniin sekä lattioihin tulee laattaa. Keittiöihin asennetaan keraamiset liedet, korkeat jääkaappi-pakastimet sekä astianpesukoneet, mikä on poikkeuksellista aikaisempiin kohteisiin verrattuna. Kylpyhuoneisiin tulee lattialämmitys ja varaus pesutornille eli pesukoneelle ja kuivausrummulle.

Lisäksi taloihin lisätään ovipuhelinjärjestelmät, huoneistokohtaiset vesimittarit sekä valokuituverkkoyhteys jokaiseen asuntoon. Ullakoille rakennetaan uudet ilmanvaihtokonehuoneet, sillä taloihin tulee nykyaikainen koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Myös julkisivut uusitaan ja parvekkeet lasitetaan.

Peruskorjausurakka käynnistyi kuluvan vuoden maaliskuussa purkutöillä. Parhaillaan työnalla on salaojien rakentaminen, vanhojen lämpölinjojen purku ja uusien asennus, kylpyhuoneiden kaatolattioiden valut ja lattialämmityskaapeleiden asennus sekä parvekkeiden kunnostaminen. Teknisten kunnostustöiden valmistumisen jälkeen vuorossa on kiintokalusteiden asennukset.  Urakka tulee päätökseen ensi vuoden kevättalvella niin, että asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa mahdollisesti jo huhtikuussa. Aikataulu vahvistuu myöhemmin töiden edetessä.

Haku asuntoihin alkaa kuluvan vuoden 2024 loppupuolella. Tarkemmista aikatauluista ja hakuohjeista tiedotetaan myöhemmin. Kaikki tulevat asukkaat hakevat asuntoa, joskin vanhat asukkaat ovat etusijalla. Asukasvalinnoissa noudatetaan Aran asukasvalintasäännöksiä.

Keväällä julkaistusta Asukaslehdestä voit lukea Suonionkadun peruskorjausurakasta lisää. Pääset juttuun tästä. Urakan vaiheita voit seurata Facebook-sivuiltamme ja asuntoihin voit tutustua täällä.