Lappeenrannan Asuntopalvelu palauttaa vakuusmaksuja asukkailleen. Lue lisää täältä.

06.08.2024 | Tiedote

Vakuuden palautukset

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy luopui 1.5.2024 alkaen vakuusmaksusta ja palauttaa sen myötä myös jo maksettuja vakuusmaksuja asukkailleen.

Mikäli olet maksanut rahavakuuden, voit hakea vakuuden palautusta yhden nuhteettoman asumisvuoden jälkeen ja mikäli maksut ovat ajan tasalla.

Esimerkiksi asukas, jonka vuokrasuhde on alkanut 1.8.2023 ja ehdot täyttyvät, hän voi hakea palautusta jo nyt. Toisaalta taas asukas, jonka vuokrasuhde on alkanut 1.1.2024, voi hän hakea palautusta aikaisintaan 1.1.2025.

Jos maksettua vakuutta ei ole vuokrasuhteen aikana palautettu, niin vakuus palautetaan vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen viimeistään kahden viikon kuluessa siitä, kun vuokralainen on täyttänyt velvoitteensa ja luovuttanut asunnon siivottuna avaimineen. Jos asukas ei ole hoitanut sopimuksen mukaisia velvoitteitaan, käytetään vakuutta aiheutuneiden kulujen kattamiseen.

Vakuuden palautusta voi hakea:

  • sähköisesti lomakkeella tai
  • laittamalla sähköpostia osoitteeseen: aspa.vuokrat@aspakoti.fi tai
  • soittamalla Asuntopalvelun taloushallintoon 0800 143 100 (valinta 4)

Vakuusmaksu palautetaan viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun palautushakemus on tehty.

1.5.2024 alkaen uusissa vuokrasuhteissa vakuus on 0 euroa, jos vuokralaisella ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkintätilanteissa vakuus asetetaan 500 euron suuruiseksi tai Kelan maksusitoumus 2-3 kuukauden kuukausivuokran suuruiseksi tapauskohtaisesti.